Förskolemamman

Användarguide Tygblöjor

Många verkar tro att användandet av tygblöjor är något komplicerat som tar lång tid att lära sig. Det finns såklart de modeller och tillvägagångssätt som är mer komplicerade men att använda tygblöjor behöver inte kräva så mycket mer arbete än att använda sig av pappersblöjor.

Vid blöjbytet finns det ett par enkla steg att följa som snabbt blir en vardaglig rutin.

2014-04-061

Den använda blöjan sköljs av i kallt vatten med hjälp av duschmunstycket över toalettstolen, eventuell avföring tippas ner i toaletten eller torkas bort med hjälp av toapapper. Det finns även speciellt rispapper att lägga i blöjan som man slänger i soporna i samband med blöjbytet vilket en del upplever kan underlätta de gånger när det finns avföring i blöjan.

Blöjan vrids ur och placeras i en hink med tättslutande lock alternativt en blöjpåse gjort av pul som stänger ute eventuell doft. Jag har valt att använda mig av både hink samt blöjpåse för att förenkla när det är dags att tvätta blöjorna, blöjpåsen gör det möjligt för mig att tippa in alla blöjorna i tvättmaskinen på en och samma gång.

Blöjorna tvättas var tredje dag i 60-90 grader i parfymfritt tvättmedel som är fritt från zeoliter samt vars innehåll består av max 5% tvål och får sedan hängtorka.

De flesta som använder tygblöjor brukar säga att det är mycket enklare än vad de trodde att det skulle vara, man kommer snabbt in i rutinerna och det blir en naturlig del av vardagen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.