Förskolemamman

Tid för reflektion

Det har varit ett par känslosamma dagar som bjudit på en hel del reflektion samt intressanta samtalsämnen. Tankarna har hållit mig sysselsatt och det har fällts en del tårar. Jag känner så väl igen känslan som infann sig där för 10 år sedan när jag drabbades av depression, hur sorgen tog tag om mig som om det var någon som dog. Trots skrattet fanns sorgen ständigt där som om gråten hade fastnat i halsen och vägrade lämna min kropp. Ibland gör den där känslan sig påmind igen och jag minns tillbaka hur det var att leva i en bubbla av sorg.

Idag kan den där känslan av sorg ibland göra sig påmind men samtidigt är det så oerhört annorlunda att det knappt ens går att jämföra. Med utforskande ögon ser jag dessa tillfällen som möjlighet att lära känna mig själv och förstå hur mina tankar kan skapa dessa känslor. Jag är tacksam för dessa dagar då de oundvikligen tvingar mig att stanna upp och reflektera kring livet, att få mig att se vad som är viktigt för mig och hur jag kan påverka min egen lycka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.