Förskolemamman

Konflikter

Vissa dagar känner jag bara för att kasta in handduken som förälder och nästintill börjar ifrågasätta hela mitt föräldraskap. Idag har det varit en sådan dag som resulterade i många onödiga konflikter som hade kunnat undvikas. Dagen började bra men någonstans längs med vägen gick det fel och konflikterna mellan mig och sonen började avlösa varandra, nu efterhand misstänker jag att min trötthet kombinerat med min avsaknad av tålamod startade igång karusellen som resulterade i sonens utåtagerande. När karusellen väl är igång är det svårt att hoppa av och efter många konflikter sjönk jag till sonens nivå och började bestraffa istället för att försöka förstå, med hot om spelförbud och kompisbesök som skulle ställas in fick jag nog medaljen som dagens sämsta förälder. När tårarna och ilskan lagt sig kunde vi dock prata om det inträffade samt hur vi bör agera istället för att fokusera på det som gick fel. Spelförbudet upphävdes med en ursäkt från min sida och sonen fick en ny chans då jag samtidigt betonade allt ”bra” han kommer göra nästa gång. Det är så lätt att fastna i ett föräldraskap fullt av nej och förbud trots att jag är fullt medveten om att det som fungerar bäst är att fokusera på vad jag vill att han ska göra och försöka förstå varför konflikterna uppstår för att kunna hjälpa honom utvecklas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.