Förskolemamman

När man slutar existera

watermarked-IMG_8069

Dottern har kommit in i någon slags klängfas och verkar anse att den bästa platsen att vistas på för tillfället är i min famn. Detta är såklart mysigt men påfrestande vissa stunder och jag är återigen övertygad om att bärsjalen är en av de bästa presenterna vi fått som nyblivna föräldrar. Jag har under de senaste åren glömt hur absurd tillvaron kan bli med ett litet barn som anser att dess behov alltid ska komma i första hand. Hur dagarna kan bli ett uppochnervänt kaos där man sent på kvällen inser att man inte fick någon chans att borsta sina tänder under dagen och vänjer sig vid att dricka kallt kaffe tre timmar efter att kaffebryggaren startades igång. Livet som småbarnsförälder är verkligen en utmaning där man ständigt får lära sig att stå till sidan och att ens egna behov är väldigt lågt prioriterade. Det är en tid då det känns som att dag och natt flyter samman och att allt det man gör blir halvfärdigt då man ständigt blir avbruten i det man gör. Jag som tidigare levt ett liv med osynliga regler och riktlinjer kring hur saker och ting bör vara blir ständigt utmanad och tvingad att sänka mina egna krav. Tiden som nybliven småbarnsförälder är en av de bästa men samtidigt mest utmanande tiderna för mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.