Förskolemamman

Rutiner

Snart har ännu en helg gått som tvåbarnsföräldrar vilket innebär att det är dags att återgå till vardagen med dess rutiner. Det känns skönt att vi har börjat få vissa rutiner och lär känna dottern mer för varje dag som går, snart har hon funnits hos oss i tre veckor och samtidigt känns det som att hon alltid varit en självklar del av vårt liv. Det är svårt att förstå att det enbart är tre veckor sedan vi satt här förväntansfulla och undrade vem det var som skulle komma till vår familj, enbart tre veckor sedan den här fantastiska lilla varelsen låg i min mage och förberedde sig på att komma ut. Det känns svårt att förstå att plötsligt så fanns hon bara här, så efterlängtad men samtidigt så självklar.

Jag trivs väldigt bra i min nya roll som småbarnsförälder och märker att jag har en helt annan inställning denna gången. Kraven har jag lagt åt sidan och jag njuter av möjligheten att kunna sitta inne en förmiddag framför tv:n och halvslumra utan att känna dåligt samvete. Jag njuter av dagar som spenderas i nerfläckade myskläder och att dygnets uppdelning av dag och natt suddats ut. Jag njuter även av att kunna göra det som faller mig in oavsett om det handlar om en fika på stan eller en förmiddag uppkrupna i soffan framför någon dålig barnfilm. Just nu älskar jag att hela mitt liv kretsar kring min familj och friheten att göra nästintill vad vi känner för.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.