Förskolemamman

Hembesök

Vår första dag hemma utan maken har gått i rasande fart och vi har nu landat en stund på lekplatsen för att fördriva tiden tills det är dags att träffa vår sköterska från BVC. Idag är det nämligen dags för BVC att göra hembesök, något som planerades in i sista sekund och resulterade i att jag ägnade förmiddagen åt att panikstäda hemmet som fått förfalla sedan vi kom hem från BB. Jag har aldrig tidigare varit med om att BVC gjort hembesök och en del av mig undrar lite vad deras syfte är med att göra besök i hemmet. Det underlättar såklart för de nyblivna föräldrarna att slippa åka iväg men en del av mig upplever att det även är för att få insikt i den hemmiljö där barnet vistas. Är det enbart en service eller även till en viss del för att kontrollera föräldrarna och hemmet? Jag känner mig nervös inför hembesöket trots att jag denna gången känner mig trygg i mitt föräldraskap, förmodligen en oundviklig känsla när man upplever att en främmande person från BVC ska komma och kontrollera ens hem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.