Förskolemamman

BB-väskan / Förlossningsväskan

BB-väskan/Förlossningsväskan är i stort sett färdigpackad bortsett från det sista som får åka ner när det är dags att åka in. Denna gången har jag valt att ta med mig mer än vad som förmodligen kommer vara nödvändigt då vi med sonen låg inne i nästintill en hel vecka och med tanke på avståndet till förlossningen vill jag vara väl förberedd.

Väskan innehåller följande:

 • Förlossningsbrev
 • Plånbok med legitimation
 • Tensapparaten (ej med på bild)
 • Flera ombyten till bebisen i olika storlekar. Vill inte riskera att åka hem i landstingets kläder om det skulle visa sig att även denna bebisen hamnar i Von rosen skena.
 • Två ombyten till mig varav en pyjamas att mysa omkring i på bb och ett ombyte för hemfärd. Denna gången ska jag försöka komma i mina egna kläder så snart som möjligt för att undvika ”patientkänslan”.
 • En mycket elastisk amningsbehå och amningskupor.
 • Hygienartiklar (ej med på bild) för att känna mig så fräsch och ”normal” som möjligt efteråt.
 • Lypsyl, ett måste då läpparna lätt blir torra i samband med den avslappnande andningen och sjukhusets torra luft.
 • Hårband för att undvika störande hår som åker fram i ansiktet.
 • Kamera och Kameraladdare.
 • Mobilladdare
 • Högtalare att koppla till telefonen.
 • Inneskor.
 • Bärsjal
 • Energirika snacks och drycker i överflöd då det är svårt att veta innan vilka smaker jag föredrar under förlossningen eller hur lång tid förloppet kommer att ta. Jag funderar även på att slänga ner en minipizza eller liknande till maken då han fick gå flera dygn utan mat förra gången.

Sen kommer även min Doula att ta med sig en egen väska med diverse saker som kan användas för att öka min avslappning exempelvis massageolja, hårbottenkliare osv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Skrotmamman skrotar vidare

  Jag tänker på dig! Ser bra ut. Hade också med mig saker ”om i fall att”, hade även köpt hem ersättning om det skulle behövas. Första gången behövde vi köpa det på vägen hem, då jag inte ens tänkt att amningen inte skulle funka.

  1. Förskolemamman

   Tack för din omtanke. Ersättning kan vara bra att ha hemma och har tom hört talas om de som tagit med sig det i väskan. Med sonen strulade den dock till en hel del då han fick stora mängder redan på bb så därför vill jag helst undvika och ta det som det kommer.