Förskolemamman

Förlossningsbrev

Ingen förlossning är den andra lik och det är svårt att förutspå vad som kommer att ske. Jag har dock en del önskemål som känns viktiga för mig att förmedla till förlossningen och har därmed valt att skriva ett förlossningsbrev. När väl värkarbetet är igång kommer jag med stor sannolikhet inte vilja prata i onödan och det känns som en trygghet att ha mina tankar kring förlossningen nerskrivet på papper. Sen tror jag det alltid det är viktigt att se det som tas upp som önskemål då det kan hända saker längs med vägen som förändrar förloppet.

Här nedan följer ett omarbetat utkast av mitt förlossningsbrev där jag valt att utelämna en del punkter som jag upplever för privata:

 

Förlossningsbrev

Min graviditet:

Jag har haft en ok graviditet men varit sjukskriven under den sista delen.

När jag har tänkt på förlossningen så har jag oftast känt mig orolig eftersom förlossningen med min son tog väldigt lång tid och upplevdes av mig som kaosartad, traumatisk och stressande.

Mina tankar om förlossningen

Mina generella tankar om smärtlindring är: Jag vill helst undvika medicinsk smärtlindring och fokusera på att skapa ett lugn där andning och avslappning spelar en central roll.

Jag kan tänka mig smärtlindring i form av varma bad, tensapparaten och akupunktur.

Men jag vill undvika epidural och lustgas då jag har negativa erfarenheter från dessa.

De förlossningsställningar jag främst vill använda mig av är att sitta på pilatesboll, stå på knä i sängen, hänga på min partner/Doula.

Jag vill helst undvika att ligga/sitta mycket i sängen.

Mina förväntningar på barnmorskan

Jag önskar att få kortfattad, tydlig information och att barnmorskan ska bidra till en lugn och harmonisk miljö genom att exempelvis tala och röra sig lugnt. Det är viktigt för mig att jag, maken och Doulan bemöts som ett team.

Jag vill själv säga ifrån om jag under förlossningen önskar medicinsk smärtlindring.

När bebisen är ute

Vi önskar sen avnavling och att navelsträngen inte klampas förrän efter den slutat pulsera. Jag önskar få upp hen direkt på bröstet om det är möjligt samt att vi själva får ta reda på barnets kön.

När barnet är ute önskar vi en lugn stund själva innan det är dags för vägning och mätning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.