Förskolemamman

Ballongjakten

Ballongjakten var det allra första sällskapsspel vi spelade med sonen och det blev snabbt en klar favorit som spelats många gånger sedan dess. Spelet går ut på att man ska vända kort som anger vilken färg på ballongen man ska lägga på sin bricka och har man otur får man upp ett kort utan ballong eller ett kort med en smällande ballong, som innebär att man ska plocka bort en av de ballongerna man redan har. Den person som först fått alla sina ballonger har vunnit spelet.

Detta är ett väldigt enkelt och underhållande spel för de allra yngsta barnen. Det rekommenderas för barn i åldern 3-5 år men då det är väldigt enkla regler kan även yngre barn spela det med hjälp av exempelvis en vuxen.  I spelet får barnet möjlighet att på ett lustfyllt sätt öva färgerna samt turtagning. Det går även  väldigt snabbt att spela en omgång vilket innebär att det är ett väldigt bra spel att börja med för barn som är ovana vid att spela sällskapsspel och har svårt att koncentrera sig under längre stunder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.