Förskolemamman

Tankar kring graviditeten

Det är fem år sedan min förra graviditet och även denna gången har jag svårt att förstå att det verkligen är ett litet barn som växer därinne. Minns att jag egentligen inte insåg att vi skulle bli föräldrar, ”på riktigt”, med sonen förrän efter hans förlossning men trodde att andra graviditeten skulle vara annorlunda. Jag har svårt att ta till mig det faktum att det växer ett barn inom mig trots mitt konstanta illamående, tröttheten och yrseln.

Jag upplever att jag dessutom befinner mig emellan graviditetens olika faser, jag är lycklig över det positiva resultatet men vågar inte riktigt jubla ordentligt då jag än så länge bara är i vecka 8. Nu längtar jag tills vi kommer till den punkten då vi kan berätta öppet om graviditeten och inte bara för de närmste eller de som lyckas lista ut att något inte är som det brukar. När jag kan ge människorna i min omgivning en förklaring till mitt trötta och hängiga beteende. De som vet vilka signaler man kan titta efter brukar dock lista ut det ändå, en stor kaffedrickare brukar inte sluta tvärt och varför avstå från vinet när vi har gått till tillställningen 🙂 Snart, när den första kritiska tiden är över, kommer jag äntligen få berätta om det lilla livet som växer inom mig och dela med mig av min lycka.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Skrotmamman skrotar vidare - nu med 3 barn på 3 år!

  Yaaaaayyy! Grattis!!! Kul att du hittade tillbaka. Kände själv suget igen när jag var gravid och hemma. Att blogga alltså. Men sen krockade det med lite trebarnskaos, studier på distans under tiden jag födde barn och nu med bebis hemma 😉 Och en flytt ovanpå det.
  Ligger lite i ide. Att vi hade vinterkräksjuka i tre veckor gör även sitt till.

  Inte lika aktiv, men seg som sirap. Kanske. Stort grattis igen, och spanade bland ett par inlägg här. Välkommen tillbaka!

  1. forskolemamman

   Tack så mycket 🙂 verkar som om du haft fullt upp med flytt och barn. Kräksjukan låter ingen höjdare 🙁