Pizzabullar – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Pizzabullar

Dagens lunch blev pizzabullar och precis som jag trodde så blev barnen väldigt förtjusta i dessa. Jag hittade receptet på ICA men gjorde om det lite eftersom fyllningen blev rester från veckan.

IMG_2035

 

För 25 st bullar 

  • 1 pkt färsk jäst (à 50 g)
  • 5 dl vatten 37°C
  • 3 msk rapsolja 
  • 1 tsk salt 
  • 1 msk honung
  • 4 dl grahamsmjöl 
  • ca 8 – 8 1/2 dl vetemjöl eller dinkelsikt

2 dl ketchup eller tomatsås

Valfri fyllning, vi hade skinka, bacon, lax, fetaost och ananas förutom tomatsås, oregano och ost.

Tillagning:

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt 5 dl fingervarmt vatten. Rör ner olja, salt och honung.. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Resten av mjölet sparas till utbakningen. Knåda degen ordentligt, gärna 5 min i bakmaskin. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Sätt ut stora muffinsformar på plåtar.
  3. Tag upp degen på mjölad bänk och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka. Bred på hälften av ketchupen/tomatsåsen. Strö över hälften av fyllningen, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar. Gör likadant med resterande deg. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 – 15 minuter.
  6. Låt bullarna svalna på galler.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.