Pizzabullar – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Pizzabullar

Dagens lunch blev pizzabullar och precis som jag trodde så blev barnen väldigt förtjusta i dessa. Jag hittade receptet på ICA men gjorde om det lite eftersom fyllningen blev rester från veckan.

IMG_2035

 

För 25 st bullar 

  • 1 pkt färsk jäst (à 50 g)
  • 5 dl vatten 37°C
  • 3 msk rapsolja 
  • 1 tsk salt 
  • 1 msk honung
  • 4 dl grahamsmjöl 
  • ca 8 – 8 1/2 dl vetemjöl eller dinkelsikt

2 dl ketchup eller tomatsås

Valfri fyllning, vi hade skinka, bacon, lax, fetaost och ananas förutom tomatsås, oregano och ost.

Tillagning:

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt 5 dl fingervarmt vatten. Rör ner olja, salt och honung.. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Resten av mjölet sparas till utbakningen. Knåda degen ordentligt, gärna 5 min i bakmaskin. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Sätt ut stora muffinsformar på plåtar.
  3. Tag upp degen på mjölad bänk och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka. Bred på hälften av ketchupen/tomatsåsen. Strö över hälften av fyllningen, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar. Gör likadant med resterande deg. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 – 15 minuter.
  6. Låt bullarna svalna på galler.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.