Dagens lunch blev pizzabullar och precis som jag trodde så blev barnen väldigt förtjusta i dessa. Jag hittade receptet på ICA men gjorde om det lite eftersom fyllningen blev rester från veckan.
- 1 pkt färsk jäst (à 50 g)
- 5 dl vatten 37°C
- 3 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 4 dl grahamsmjöl
- ca 8 – 8 1/2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
2 dl ketchup eller tomatsås
Valfri fyllning, vi hade skinka, bacon, lax, fetaost och ananas förutom tomatsås, oregano och ost.
Tillagning:
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt 5 dl fingervarmt vatten. Rör ner olja, salt och honung.. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Resten av mjölet sparas till utbakningen. Knåda degen ordentligt, gärna 5 min i bakmaskin. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
- Sätt ut stora muffinsformar på plåtar.
- Tag upp degen på mjölad bänk och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka. Bred på hälften av ketchupen/tomatsåsen. Strö över hälften av fyllningen, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar. Gör likadant med resterande deg. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 12 – 15 minuter.
- Låt bullarna svalna på galler.
Senaste kommentarer