Frisk och stark familj dag 1 – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Frisk och stark familj dag 1

I torsdags åkte Einar, Estrid och jag på Frisk och Stark familj. Det är Milla och Anna som ligger bakom familjeträningseventet som hölls på Wenngarn strax utanför Sigtuna.

IMG_1559

IMG_1564

Einar, 4,5 år har varit så laddad inför dessa dagar. Att bo på ett slott, gå på skattjakt och leka/träna på lekplats kan ju inte gå fel.

Dag 1 startade med Millas och Annas pass, Get out to Workout Family. Passet påminner mycket om mitt Hiit lekplats, fast här använde vi oss av fallskärmar, vikter, gummiband och hopprep mm.

IMG_1548

IMG_1540

IMG_1546

IMG_1550IMG_1547

IMG_1545

IMG_1541

IMG_1543

De hade gjort bra anpassningar för barnen, här fick de, istället för att springa med fallskärmen, springa med ett paraply.

IMG_1551

IMG_1552

För min del blev det improviserad träning, barnen ville inte att jag skulle förflytta mig mellan stationerna så jag fick köra egna övningar på plats. Men det gick ingen nöd på mig, jag har ju en och annan övning på lager.

Det här är verkligen superrolig träning för både vuxna och lite äldre barn. De yngre barnen leker på lekplatsen så det kan ju inte bli bättre!

IMG_1542

Barnen fick fina mössor som välkomstpresent, men Estrid ville absolut ha Einars mössa på sig. Hon är otroligt envis.

Efter passet var det god lunch, det fanns tre alternativ att välja på och mycket sallad.

IMG_1556

Efter maten gick vi till det stora hotellrummet och vilade upp oss.

IMG_1553

Einar var nöjd precis hela tiden, han hade gärna kunnat stanna en hel vecka!

IMG_1494

Det fanns även tid för att gå på upptäcksfärd. Det är väldigt vackert här.

IMG_1495

Kl 15 fanns det två aktiviteter att välja på, föreläsning med Terese Alven som gett ut boken Träna tillsammans med familjen (suverän bok, tips!) och Minifys med Jonas Lissjanis. Vi tre gick alla på minifyspasset och Einar hade efter en viss tvekan riktigt kul. Barnen kröp, hoppade, sprang slalom mm, både rolig och viktig träning för barnens motoriska utveckling.

IMG_1487   IMG_1493 IMG_1489

Estrid körde sitt egna race och hade lika kul hon!

 Men det är ganska jobbigt att vara på träningsläger så Estrid somnade efter minifysen och sov genom hela AMP 40 (Athletic Movement Performance), som var passet därpå. Nu skulle vi vuxna få träna istället. Det här passet var en blandning av gymnastik, rörlighetsträning och styrketräning med kettlebells. Jag hade höga förväntningar på passet och trodde att det skulle bli riktigt jobbig vilket det inte blev för mig. Ibland glömmer jag nog bort att den träning jag bedriver är väldigt tuff och att den kanske inte kan vara samma nivå då det är en blandad skara människor. Fast jag tror att det är bra att kroppen fick ta det lite lugnare.

IMG_1498

Det var ett tag sedan Estrid sov inne på ett gym, jag gillade Wenngarn Sportcenter, supersnyggt gym!

IMG_1502

Javad Dejbakhsh var väldigt pedagogisk, jag är väldigt nyfiken på att lära mig mer om AMP.

Medan vi vuxna tränade var barnen på skattjakt på slottet och vad jag förstår var det en riktig hit! Att få gå ner i källaren och förbi fängelsehålan är en historia jag kommer att få höra många gånger.

Efter passet gick vi till Dammstugan Vedugn en pizzeria som ligger utanför slottet, men du som följer mig på Instagram vet att jag inte åt på restaurangen…

IMG_1512

Men de ekologiska pizzorna var hur goda som helst!

Men festligheterna dag 1 var inte slut efter middagen. Det bjöds på barnbio med snacks och vi vuxna bjöds på goda drycker och tävlingar.

Vi somnade alla vid halv tio, man jag var nog tröttast i familjen. Jag somnade dock med ett leende på läpparna vilken fantastisk dag vi haft, både roliga pass men även för att alla här var så trevliga och hjälpsamma.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.