Firande av mammamagedagen – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Firande av mammamagedagen

Många av er har säkert hört talas om att det igår var Mammamagedagen eller Mamatummyday. Dagen är till för att uppmärksamma de besvär som väldigt många kvinnor drabbas av efter graviditeten. Magen töjs under graviditetsmånaderna, (bukhinnan och de djupa magmusklerna). Linea alba som är mittenstrecket längs fram i magen från bröstben till blygdben kan också töjas ut och förtunnas och försvagas. I slutet av graviditeten räknar man med att alla kvinnor har en separation som klassas som en diastasis rectiI. Den här separationen läcker av sig själv hos de flesta men med rätt träning kan du påskynda läkningen (och med fel träning kan du försvåra läkningen ordentligt).

Det är många kvinnor som inte blir av med separationen och dessa möts idag av stor okunskap och oförståelse av vården. Diastaser ses som skönhetsfel i Sverige, inte som funktion. Trots att många kvinnor har konstant ryggont och bäckensmärtor. Det är dags att ändra på detta och därför visade jag och många andra kvinnor våra mammamagar i sociala medier igår.IMG_1200

Under den här träningsveckan har jag förstått att mina inre magmuskler funkar bra och jag har aldrig känt mig så stark som jag gör nu. Därför blev även gårdagen ett firande med den maten som jag tycker allra mest om, sushi.

IMG_1201 IMG_1202

Vi gick till en sushirestaurang och åt buffé. Det fina var att det inte var en vanlig tag-självbuffé utan en á la carte buffé.

IMG_1203

Efter maten njöt vi av en kopp kaffe och sol.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.