Barn och prestation – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Barn och prestation

Gårdagens föreläsning väckte en hel del tankar hos mig. Det var roligt att höra åhörarnas erfarenheter om barn och träning. De berättade att det inte alltid är lätt att hitta aktiviteter för en 11-12 åring som inte gillar att tävla och prestera. Barnen känner att det är mycket prestation i skolan och att de behöver något annat på fritiden. Det är inte bara lagidrotter och friidrott som det ska presteras i. Dans och gymnastik är ofta också prestationsinriktat enligt föräldrarna då de ska uppträda i köpcentrum eller på andra event.

På gymmen släpps de inte in förrän tidigast 13 år och då är det nog bara ett gym i vår stad som släpper in ungdomarna. På de flesta gymmen behöver du vara 16 år.

Jag pratade mycket om att barnen inte gör som vi säger utan de gör som vi gör. På gott och på ont. I somras var det mycket fokus på tävlingar för mig och jag har märkt att Sixten blivit påverkad. Han vill ofta tävla och tycker att det är viktigt att cykla, gå först. Jag behöver tänka mig för i fortsättningen och prata om hur roligt jag har när jag springer och hur bra kroppen mår av att röra sig.

Sixten spelar fotboll och istället för att fråga om träningen gick bra, om han gjorde mål eller bra passningar så frågar jag om han hade kul, pratade med några barn eller något i den stilen.

 

 

IMG_0769 IMG_0770

 

Einars förebild är hans moster som är 16 år. Hon rider, kör moppe och Epa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.