Merrell Allout Charge den backiga vägen – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Merrell Allout Charge den backiga vägen

Jag hoppade på en marsutmaning, 10 backpass på en månad var målet att jag skulle köra. Jag vill inte påstå att passen varit rena backpass utan snarare har jag valt kuperade slingor. Vanligtvis, framförallt när jag kör intervaller, så vill jag springa dem på asfalt för att det går snabbare då. Den här utmaningen har fått mig att tänka annorlunda och igår körde jag 3 x 2 km samt 3 x 1 km i skogen. Tempot var ca 4:15 min per km istället för under 4 minuter men jag var betydligt tröttare och hade betydligt roligare under tiden. Lite berg och dalbanekänsla.

Den här månaden har jag testat terrängskon Merrell Allout Charge. En rätt bred sko (passar mig bra!) med lätt dämpning. Mellansulan består av Uni-Fly där elastiska kuddar strategiskt placerats för att göra landningen mjuk. Skon är lätt för att vara en terrängsko och ger ett bra fäste tack vare ett mönsterdjup på 5 mm. Det var inga problem att springa “Följa John- välj den svåra vägen”, över berg, stockar och genom lera på tisdagens TNT-pass. Skon har ett drop på 6 mm drop och 20 mm dämpning vilket ger en behaglig kontakt med underlaget. En riktigt bekväm sko.

IMG_0746 IMG_0747

IMG_0716

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.