5 middagar med Gastrofy – Föräldrafitness

Föräldrafitness

5 middagar med Gastrofy

I går åt vi den sista av 5 middagar med tjänsten Gastrofy. Jag valde själv vilka fem rätter som skulle komma hem till oss. Eftersom jag valde rätterna var också förväntningarna höga.

IMG_0671

Den första rätten vi gjorde var också den godaste, kanske lite torr och trist bröd men det är ju lätt att åtgärda. Vi gjorde en yoghurtsås till vilket passade bra. Mina barn gillar att äta med fingrarna och hamburgarvarianter är alltid populärt hos oss.

IMG_0674

Nästa rätt, halloumi och sötpotatisssallad var också riktigt gott. Jag hade några rödbetor kvar sedan gårdagen så fick ingå. Enkelt och snabbt att tillaga och Estrid åt nästan en vuxenportion (inte av salladen dock).

6140

Foto:Linnea Swärd/ lånat från gastrofy.se

Den här rätten, kikärtor i tortillabröd gick inte hem hos barnen. Det var en kikärtsröra med morot, tomat och mycket curry. Lite tråkig rätt, men även den här var snabblagad.

IMG_0730

Zucchinibåtarna är min version av rätt nr 4, för att göra den mer barnvänlig. I orginalreceptet skulle det ingå getost, men det kom aldrig med i leveransen så jag hyvlade över vanlig lagrad ost. Lite synd för jag gillar getost.

IMG_0742

Den sista rätten hade jag höga tankar om, rostad pumpa med svarta bönor, fetaost och koriander. Smakerna var goda men det kändes som om det saknades något, något med lite hårdare konsistens, kanske matgryn eller hackade nötter.

Sammanfattningsvis var jag nöjd med valfriheten, att välja ekologiska livsmedel, “diet”, kock osv. Priset justeras utifrån dina val vilket också är bra. När du sedan valt dina matkassar kommer får du upp en lista på de ingredienser du förväntas ha hemma och om du inte har dem så kan du lätt beställa dem i samma order. Valfriheten att jag kunde få hem varorna i princip när jag ville var också ett plus.

Varorna som kom var fräscha och till stor del ekologiskt men det kostade såklart mer då. Rätterna gick snabbt att tillaga vilket är väldigt viktigt för oss. Dessutom var måltiderna näringstäta och goda.

Jag saknar att recepten inte fanns med på lösblad (jag hade kunnat skriva ut dem själv såklart) för det var lite jobbigt att logga in på mitt Gastrofykonto för att läsa receptet. Sen fick jag ju ha koll själv på om något av livsmedlena skulle ingå i två rätter, och då fick jag läsa igenom alla andra recept.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.