Fyllda zucchinibåtar och bönvåfflor – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Fyllda zucchinibåtar och bönvåfflor

Idag gjorde vi fyllda zucchinibåtar. Jag fyllde dem med gårdagens ratatouille och korngryn och hyvlade över en ostskiva. In i ugnen på 200 grader tills osten fått färg. Efteråt tryckte jag in seglet (zucchinibiten som jag skar ut).IMG_0730

IMG_0729

“Man ska inte leka med mat” har nog många hört förut, men det beror väl på hur man leker. Barnen blir helt klart nyfikna på maten och gott var det.

 

IMG_0118

Jag håller på att experimentera mycket inför vårens event, MammaPower då jag ska hålla i en workshop om mat och barn. Det är inte allt som barnen tycker om. t ex gillade de inte mina bönvåfflor. Jag tyckte de var goda, framförallt nygräddade.

IMG_0731

Mixa ett paket vita bönor, 2,5 dl havrekli, 2,5 dl kesella, 1 msk fiberhusk, 2 msk honung, 1/2 tsk vanilin och 2 msk kokosfett. Ev behöver du tillsätta vatten ifall smeten blir för tjock.

Jag inspirerades av detta recept från Helhetshälsa.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.