Idag gjorde vi fyllda zucchinibåtar. Jag fyllde dem med gårdagens ratatouille och korngryn och hyvlade över en ostskiva. In i ugnen på 200 grader tills osten fått färg. Efteråt tryckte jag in seglet (zucchinibiten som jag skar ut).
“Man ska inte leka med mat” har nog många hört förut, men det beror väl på hur man leker. Barnen blir helt klart nyfikna på maten och gott var det.
Jag håller på att experimentera mycket inför vårens event, MammaPower då jag ska hålla i en workshop om mat och barn. Det är inte allt som barnen tycker om. t ex gillade de inte mina bönvåfflor. Jag tyckte de var goda, framförallt nygräddade.
Mixa ett paket vita bönor, 2,5 dl havrekli, 2,5 dl kesella, 1 msk fiberhusk, 2 msk honung, 1/2 tsk vanilin och 2 msk kokosfett. Ev behöver du tillsätta vatten ifall smeten blir för tjock.
Jag inspirerades av detta recept från Helhetshälsa.
Senaste kommentarer