Rödbetsburgare – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Rödbetsburgare

Första rätten från Gastrofy var Rödbetsburgare. Det kommer från PT Piros som samarbetar med Gastrofy. Det finns olika kockar eller dieter att följa via Gastrofytjänsten så gillar man det hon gör kan man klicka i henne som val.

Rötbetsburgarna var riktgt goda och tack vare att de gjordes i ugnen slapp jag bekymret med att de inte höll ihop vid stekning. De var lite torra och när jag gör dem igen kommer jag tillsätta ett ägg till receptet nedan.

Till burgarna serveras fetaost, sallad och tomat. Jag saknade en sås till och gjorde en på matyoghurt, lite honung och vitlök.

IMG_0671

Ingredienser

⁃ 800 g svarta bönor (avrunna)
⁃ 2 rödbetor, skalade och skurna i mindre bitar
⁃ ½ dl havremjöl (jag gjorde eget av havregryn)
⁃ 1 hackad vitlöksklyfta
⁃ 2 tsk äppelcidervinäger
⁃ 2 tsk dijonsenap
⁃ 1 tsk paprikapulver
⁃ 1 tsk spiskummin
⁃ Havssalt och peppar – krydda efter smak

Tillagning:

1) Värm ugnen till 375 grader (så står det i receptet men jag ändrade till 175 grader vilket var fullt tillräckligt)

2) Lägg de svarta bönerna i en matberedare och mixa i några sekunder tills bönerna är hackade och en pasta har bildats. Lägg de hackade bönerna i en bunke.

3) Riv rödbetorna och häll i skålen med bönorna. Tillsätt havremjöl, hackad vitlök, äppelcidervinäger, dijonsenap, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Rör ihop.

4) Forma därefter ca 6-8 hamburgare. Om du känner att blandningen är för kladdig, kan du tillsätta en matsked av havremjöl tills att du känner att konsistensen är bättre.

5) Placera dina burgare på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 25-30 min (eller tills kanterna är krispiga).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.