Torsk på rödbetor – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Torsk på rödbetor

Det blir en hel del rödbetor till våra måltider, både för att det är gott och för att nitrat kan kan göra mig till en bättre löpare. En rätt som vi gärna gör är rödbetor med fetaost som serveras tillsammans med torsk under pestotäcke. Jag föredrar att tillaga vit fisk i ugn då den blir saftigare då.

IMG_0424

Sätt ugnen på 225 grader.
Salta tinad eller färsk vit fisk (ca 600 g) och bre över ett tunt lager med pesto.
Tillaga ugnen ca 20 minuter eller tills köttet är vitt.
Koka 1 kg rödbetor eller använd färdigkokta rödbetor tills de är mjuka.
Skär dem i tärningar och stek dem tillsammans med 300 g smulad fetaost och ett knippe hackad dill.

I vanliga fall äter vi matgryn till.
Servera gärna med ytterligare grönsaker i en annan färg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.