Snabb spenatlasagne med chèvre – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Snabb spenatlasagne med chèvre

Vi tillagar ofta lasagne, men inte då maten ska fram snabbt på bordet. Det tar lite för lång tid. I går testade jag att göra en spenatlasagne från Sara Begner. Eftersom inte såsen behöver koka innan går den snabbt att tillaga. Jag gjorde dock en liten justering och mixade i ett halvt paket vita bönor, mer protein och större mättnad. Resultatet blev jättegott.

IMG_0394

400 g fryst bladspenat
1 stor gul lök
1 msk olja
ca 0,75 paket lasagneplattor (om du köper torra kan du blötlägga dem en stund innan)
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Ostsås
150 g chèvreost
1/2 paket stora vita bönor
4 dl mjölk
10 soltorkade tomater
1 tsk basilika
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Ost på toppen

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina bladspenaten.
Skala och hacka löken.
Fräs spenaten i olja så att mycket av vätskan försvinner.
Krydda med salt och peppar

Mixa chèvre, bönor, mjölk och soltorkade tomater.
Krydda med basilka, salt och peppar.

Varva lasagneplattor, ostsås och spenatröra i en gratängform.

Toppa med riven ost.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.