Två varianter av Snickerskaka – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Två varianter av Snickerskaka

Jag och mina vänner “grannarna” har fler intressen än att springa, vi tipsar även varandra om recept. Igår fick jag receptet på Snickerskaka och de var helt fantastiskt goda. Sött, salt och härligt tuggmotstånd.

Jag testade även en annan snabbvariant utan momentet doppa i choklad, för att spara tid och minska på kladdet.

IMG_0298

Här kommer min variant:

Mixa slät 1 dl mandelmjöl, 1/2 dl jordnötssmör, 10 dadlar, 1 tsk vaniljpulver, 2 msk kakao och 2 msk kokosolja. Tillsätt 1 dl grovt hackade jordnötter (saltade/rostade). Tillsätt ev lite vatten och platta smeten tunt mellan två bakplåtspapper.
Sätt in i frysen 2 timmar och skär sedan i bitar.

Här kommer lyxvariantanten:

Blanda 1 dl mandelmjöl, 1/2 dl jornötssmör, 1/2 tsk vaniljpulver, 2 msk honung och 1 nypa flingsalt. Forma till 8 avlånga bottnar, ca 1 cm tjocka.

Lägg in i frysen.

Mixa 10-12 dadlar, 1/2 tsk vaniljpulver, 1 msk kokosolja och en nypa salt. Blanda i 1 dl saltade jordnötter. Lägg på som ett täcke på de frysta bottnarna och in i frysen ca 2 timmar.

Doppa sedan i smält mörk choklad, ca 75 gram.

Förvara i frysen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.