Vegetarisk matkasse från Citygross – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Vegetarisk matkasse från Citygross

Vi har tidigare testat City Gross matkasse men slutade av den här anledningen. Nu fick jag höra att det kommit en vegetarisk matkasse och blev nyfiken. Den vegetariska kassen innehåller 3 rätter för 4 personer vilket är rätt lagom för oss i antal dagar. Den främsta orsaken är att jag tycker att en del av grönsakerna inte håller sig fräscha i 5 dagar.

Den första rätten vi tillagade var palsternacksbiffar med potatismos.

 

IMG_0126

Biffarna bestod av purjolök och palsternacka och det smarta var att innehåller stektes först innan jag formade dem till biffar och stekte dem igen. Då visste jag att palsternackan var mjuk och behövde inte steka biffarna så länge.

I den här rätten saknade jag en proteinkälla. en bönsalsa och en kall yoghurtsås hade varit gott till. Det var för lite mat för oss och vi höll oss inte mätta länge.  Biffarna var dock goda.

 

 

IMG_0129

Nästa rätt var Portobelloburgare, en riktigt snabblagad rätt. Till burgarna serverades rödslaw (rödkål, crème fraîche och sweet chili). Även den här rätten hade behövt mer protein och gärna ett grövre bröd. Vi blev hungriga snabbt igen och rätten räckte inte till 4 personer.

Portobellosvampen passade väldigt bra som substitut för kött, gott med avokadon till.

 

IMG_0130

 

Den sista rätten var Chili sin carne gjord på sötpotatis, paprika och zucchini.  Den här rätten motsvarade mina krav på proteinmängd (2 paket svarta bönor för 4 personer). Det var mycket mat, väldigt mättande och gott.  Jag är dock ingen större entusiast av bake-off bröd som ingick till maten.

Sammanfattningsvis är vi lite besvikna, men vi ger kassen en chans till.

 

Vi fortsätter i vilket fall med Linas Vegetariska matkasse  en gång i månaden. Den kassen ger verkligen inspiration, huvudanledningen till att vi fortsätter att vara kunder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.