Pepparkakscheesecake på mitt sätt – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Pepparkakscheesecake på mitt sätt

I lördags bjöd jag våra gäster på bland det godaste i sötsaksväg jag vet, cheesecake. Och ännu godare så här års blir det med pepparkakscheesecake. Orginalreceptet innehåller betydligt mer socker och mättat fett vilket jag tycker är onödigt. Jag letade hälsosammare alternativ och hittade den här. Men eftersom jag föredrar riktigt socker så gjorde jag om receptet och här kommer resultatet. Det tar lite tid att baka den här läckerheten men det är det värt.

Ingredienser:
1 msk kokosolja
200 gram rostade mandlar
10-15 st dadlar
1 msk pepparkakskrydda

400 g philadelphiaost
0,5 dl strösocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver

400 g kesella
1 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
Skalet från en riven eko citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en form med kokosolja eller smör. Mixa ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut i formen. Grädda i ugnen 10 min.
Vispa ägg, philadelphia, socker och vaniljpulver.
Häll fyllningen över botten och grädda ytterligare 25 min.
Ta ut formen ur ugnen och låt svalna.
Blanda kesella med socker, vaniljpulver och rivet skal och bre över den första fyllningen.
Grädda ytterligare i 15 min.
Låt svalna innan servering.

20141221_115349

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.