Höstlov, nya vardags- och matvanor – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Annons

Höstlov, nya vardags- och matvanor

För först gången i min lärarkarriär har jag en heeeel veckas höstlov. Det känns lyxigt att få vara ledig den här årstiden och jag ser fram emot långa frukostar, lekplatshäng och distanspass.

Under den här veckan kommer jag dock inte att vara helt ledig utan passa på att jobba med företaget och bl a att förbereda mig inför några stora kostföreläsningar som väntar fram till jul. Jag har föreläst en hel del tidigare och tycker att det är roligt, fast det kräver förarbete. På måndag har jag en mängd möten inplanerade inför ett roligt sommarprojekt som jag snart kommer att kunna avslöja.

Efter den här veckan är Estrid helt inskolad på förskolan och vårt vardagspussel tar vid. De senaste veckorna har jag blivit bortskämd med färdiga middagar, ren tvätt, inköp. Nya vanor ska till nu och förutom det praktiska i vardagen så har vi även beslutat att minska på köttmåltider. Mest av miljöskäl men även för att det är godare med vegetariskt och fisk. Våra barn föredrar fisk och grönsaker framför kött, förutom att de gärna äter korv. Quorn-  och sojakorvar är lika populära.

Vi kommer att göra veckomenyer men fortsätta med vegetariska matkassar någon gång i månaden för inspiration, det blir något roligt att se fram emot.

photo1-12

Räkor och äggmacka är omtyckt bland oss alla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons