Kanalrundan, min första vinst – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Kanalrundan, min första vinst

Igår sprang jag Kanalrundan i Söderköping. Drygt 500 var anmälda till loppet som arrangerades av Skogspojkarna. Jag var mentalt laddad men kände ganska snabbt under uppvärmningen att benen var lite tyngre än vanligt. Att jag varit på RPM utbildning hela helgen spelade säkert in.

Första km sprang jag fort, det är lätt att dras med när man står längst fram vid starten. 3:30 fart höll jag den första km men sedan började det gå lite uppför och jag fick sänka mig till 4:10-4:17. Jag höll mig strax bakom Frida Södermark för jag visste att vi var ungefär lika snabba på den här distansen. Efter 2,5 km var  jag första av tjejerna och fortsatte med det hela vägen in i mål.  Jag höll ett tempo på ca 3:50 den sista biten.

Det var tungt, betydligt jobbigare känsla än jag hade under Göteborgsvarvet som jag sprang exakt en månad innan. Min löpteknik var usel och benen kändes som stockar men jag tog mig i mål på 20:05. Målet var 19:30 men eftersom banan var 5150 m så var jag inte långt därifrån.

Jag blev intervjuad efter målgången och reportern tyckte det var kul att jag inte sprang för någon klubb utan tränade mammor.

Nu har jag en del att jobba på om jag ska klara Stadsloppet, 10 km på sub 40. Den banan är betydligt tuffare även om jag slipper gruset då. Funderar på att ta hjälp för att få hjälp med en bättre löpteknik. Kanske Kenth Svensson /snabba fötter eller Malin Everlöf

photo4

Superladdad!

photo2

Väldigt overkligt.

photo3

Dessutom vann lag Föräldrafitness/Baby Runnersteam 1 lagklassen damer. Baby runners team 2 kom 4:a av 19 damlag.

På tisdag håller bland annat duktiga Lena pass i Vrinneviskogen. Gå med i vår grupp så får du veta mer om träningarna som är gratis.photo1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.