Barnvagnsjogg med backar, fartlek, löpstyrka och spurter – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Barnvagnsjogg med backar, fartlek, löpstyrka och spurter

Idag var vi en liten skara på Barnvagnsjoggen i Abborreberg. Desto mer hann vi med. Grundupplägget för barnvagnsjoggpasset ser likadant ut för varje gång. Uppvärmningen består av jogg, dynamisk rörlighet med pinne samt parövningar. Därefter kör vi ytterligare några snabba parövningar innan vi börjar med backblocket. Alla springer utifrån sina förutsättningar och idag fick deltagarna prova några olika löptekniker i backe. Jag står nere och hejar på, övervakar barnen och förbereder en löpstyrkeövning som deltagarna kör när de kommit ner och innan de får sticka upp igen.

Efter ett par backomgångar joggar vi vidare till en rundslinga. Spurtslingan kallar jag den. Här finns det möjlighet att springa så fort man kan och som kroppen tillåter. Vissa joggar och vissa springer så att gruset far. Även här varvar vi varje spurtslinga med en löpstyrkeövning. Löpstyrkeövningar involverar mycket balans, core, säte och ben.

6 varv brukar det bli innan vi joggar vidare. Idag hann vi med en extra slinga där vi lekte med tempot. En fartlek (ett yttryck vi skrattar åt då en av mina mammor är från Australien). Vi brukar avsluta passet vid en minilekplats vid vattnet. Där kör vi övningar för överkropp och core för att spara på benen inför den sista benutmaningen, idioten.

Det är otroligt vackert vid lekplatsen och idag var det även riktig blåsigt så avslutningsstretchen som är inspirerad från yoga för löpare blev en utmaning idag.

20140528_115215 DSC_0039

Estrid och jag är i samarbete med Jollyroom ambassadörer för North 13.5, en ny och prisvärd joggingvagn.

Jag kommer att skriva mer om vagnen inom kort när jag testat den i olika terräng. 15 km på asfalt gick utmärkt.

20140528_104228 20140528_104223

Jag gillar den röda färgen!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.