Varför ska du gå Barnvagnsmarschen? – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Varför ska du gå Barnvagnsmarschen?

Vissa siffror är svåra att ta in. Varannan minut dör en kvinna för att hon har blivit gravid. Det är 800 kvinnor per dag. En siffra som kan minska drastiskt genom upplysning, tillgång till preventivmedel och möjlighet att utföra säkra aborter.

Kvinnors rättigheter och hälsa måste prioriteras högre i samhället och alla ska själva få bestämma över sin kropp, när hon vill ha barn, med vem och hur många. Här kan du läsa mer om RFSU arbete för att stoppa mödradödligheten.

Förra året fick jag ihop 60 st vuxna + nästan lika många barn i Norrköping och året innan ett tiotal i Mölndal.

Det är femte året som Barnvagnsmarschen anordnas och förra året var vi ca 3000 personer som marscherade på 30 orter i Sverige. Anmäl dig här om du vill gå med och bor i Norrköpingstrakten.

Om du vill stödja RFSU:s arbete fler dagar på året kan du bli medlem här.

infografik

Som jag skrev på Instagram (@foraldrafitness) är mina stora barn otroligt peppade inför Barnvagnsmarschen. Vi har pratat en del om fjolårets marsch och tittat på bilderna och ev kanske de minns lite av eventet. De var ju allra först i ett låååångt barnvagnståg och otroligt stolta över att vara loket. Vi har satt upp en del affischer tillsammans och när de ser folk med barnvagn så frågar de om de ska med i tåget. Perfekt marknadsföring.Barnvagnsskydd_skiss_stor kopia

 

 

De första som dyker upp vid Gamla Lasarettet, Södra promenaden strax innan 15:30 kommer att få det här snygga regnsskyddet.

Jag blir oerhört glad om du delar inlägget så att vi blir många. Jag har gått ut stort med att meddela sponsorer att vi blir närmare 100 st så jag behöver verkligen din hjälp!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mirela Jonsson

    Hej! Heter Mirela och bor i Nyköping. Här finns det ingen barnvagnsmarschen, jag undrar om man får hänga på eller gäller det bara de som bor i Norrköping? Med vänlig hälsning, Mirela Jonsson