Blogger Boot Camp 2014 – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Blogger Boot Camp 2014

Blogger Boot Camp 2014 är över och jag har fruktansvärd träningsvärk. Och värre blir det (-: Det har varit fantastiskt roligt, inte bara träningspassen utan även minglet och att träffa mina bloggvänner samt pt-klienter. En del träffade jag för första gången fast att vi hållit kontakten via social medier länge.

Och förutom att jag haft kul så har jag lärt mig en hel del och framförallt fått inspiration till mina egna träningspass.

65476_10152289684157855_385735293_n
Fotograf uppochhoppa

Den här gången valde jag att inte med en kamera utan mer fokusera på delta, men gå in på Blogger Boot Camp på Facebook och se över 200 foton.

Första passet var löpteknik med Malin Everlöf, mycket lärorikt med löpskoleövningar som jag kommer att köra på TNT-träningarna.  Hon är både pedagogisk, rolig och så klart kunnig och passet motsvarade helt klart mina höga förväntningar. Vi avslutade med intervaller och jag fick beröm av Malin för min snabbhet (-:

Andra passet var högintensvia cirkelträningsövningar med Casall. Jag hade inte hunnit testat alla deras roliga träningsprylar som viktväst,  slädesandbag och repstege. Det var tuff träning och träning som jag gillar. Tack vare att det var så många instruktörer på plats fick vi bra pepp och tekniktips längs vägen. Jag håller tummarna för att Norrköping kommer att erbjuda HIIT träning med Casall inom kort.

Det tredje passet, Walking Bad med Lovisa Sandström utlovade träningsvärk vilket jag redan efter 12 timmar kunde bekräfta. Lovisa är oerhört kompetent och hade inga problem att leda 100 st deltagare. Pedagogisk genomgång, genomtänkt pass och så klart jobbigt. Vi körde 30 sek intervaller, en bra tid för att hålla motivationen uppe. Explosiva övningar varvades med stabiliserade övningar och det hela avslutades med ännu mer explosiva övningar, groddhopp och utfallshopp. Explosiva övningar ger träningsvärk…. I slutet var jag riktigt trött och fuskade rätt mycket, benen bar mig inte längre.

Efter lunch väntade premiärpasset av KettleWorX, enkla kettlebellövningar som du utför i många repetitioner, lite som bodypump. Den här träningsformen kommer säkert att bli populär, men jag har svårt för den här typen av träning när man inte vet hur många repetitioner det är kvar och den fyller inte heller mitt träningssyfte. Jag tappar lätt motivationen och med det faktum att jag var helt slut i kroppen gjorde inte saken bättre, för det var jobbigt! Glada instruktörer men inte min typ av musik. Musiken har stor betydelse för min träningsmotivation.

Det fjärde passet bestod av en föreläsning med Jakob Gudiol. Han pratade om att ha ett syfte med träningen och att funktionell träning är ett ganska märkligt begrepp, för det beror ju på syftet med träningen. Mycket av det han tog upp kände jag till sedan tidigare men han var duktig på att föreläsa och varvade fakta med underhållande filmklipp.

Dagen avslutade med rörlighetspasset, Flow and grace med Jessica Clarén. En perfekt avslutning för trötta muskler. Jessica är underhållande, varm och kunnig. En instruktörsförebild för mig och jag kommer att ta efter en grej redan i dag, när jag kör mina två pass på Nordic Wellness. Hur det nu ska gå med den här träningsvärken…

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.