Mammastarkövningar del 1 och kritik – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Mammastarkövningar del 1 och kritik

Idag kör vi nästsista omgången av HIIT-lekplats och då önskemålet för dagen var hållning tänkte jag köra Mammastarkpasset med deltagarna. Fast med några justeringar då jag inte har vikter till deltagarna! Upphöjning som motsvarar en hög stepbräda finns till alla.

Igår kom även utvärderingen från bbc Mamma. Generellt fick jag jättebra siffror och synpunkter men även en del kommentarer på hur jag kan bli bättre. Det var konstruktiv kritik som att passet var lite “stressigt” så jag tar med mig den åsikten. Jag vill alltid ge så mycket och ville undvika att passet skulle bli tråkigt. På tal om kritik så läste jag Jessicas intressanta inlägg, för mer kritik kommer jag att få men det är jag som väljer hur jag vill ta till mig den och om det hjälper mig.

Jag lovade att lägga upp övningarna här på bloggen, så här kommer del 1:

Varje block består av tre övningar, en med fokus överkropp, en underkropp och en pulshöjare. Dessa körs i 12-15 reps i tre set (triste). Du börjar alltså från början igen när du kört genom de första tre övningarna.

Uppvärmning med pinne

photo2

Knäböj med vikt. Höggravidanpassat- gå inte ner lika djupt och kör utan vikt. Fokusera på stark bäckenbotten och påkopplad inre magmuskulatur.

photo1

Armhävning med skulderbladslyft. 10 på varje sida om stepbrädan. Höggravidanpassat- kör på knä och när det blir tungt välja att endast sänka dig en liten bit.

photo3

Höftlyftshopp (30 sek) Höggravidanpassat- strunta i att hoppa och kör vanliga höftlyft men gå upp på tå i slutläget.

photo6

Draken med rodd (hanteln mot naveln) 8 på varje sida. Höggravidanpassat, stå kvar med båda fötterna i golvet och kör endast rodd (luta dig fram)

photo4

Trädet, pressa upp och bak armarna och sedan ned igen (knip ihop skulderbladen)

photo5Mountainclimbers 30 sek. Höggravidanpassat. Stå i samma position men gå på stället.

Kläderna kommer från Stadium och är av märket Soc

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.