Linas Orginalkasse – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Linas Orginalkasse

Förra veckan bytte vi ut Linas barnkasse mot Orginalkassen. Torsk i persiljesås, stekt fläskkarré med äpple, Etiopisk kycklinggryta, vintersoppa med broccolipesto och lammfärspasta med oliver bestod menyn av.

Skillnaden mellan Barn- och Orginalkassen är att Orginalkassen även innehåller en lite tuffare rätt, alltså en rätt som tar lite längre tid att laga. Annars passar även rätterna för barnfamiljer såklart! Det är ju vi föräldrar som bestämmer vad barnen ska äta och vad som passar våra barn (-:

Jag åt alla rätter utom den Etiopiska kycklinggrytan och den var inte så populär bland resten av familjen. Lite skolmatkänsla var omdömet. Den första rätten, torsk med persiljesås är en klassiker bland matkassarna, den har dykt upp ofta och hos oss är den väldigt omtyckt. Jag gillar att koka fisk då näringsämnen bevaras på bästa sätt. 

Rätten med den stekta fläskkarrén är lite fet för min smak (nackdelen med att man inte får välja köttbit), jag väljer sällan fläskkött men köttet passar verkligen tillsammans med äpple och barnen slukade i sig av maten.

Jag är ett stort fan av lammfärs och rätten med pasta, oliver, tomater med lammfärs var supergod. Dessutom var den snabblagad. Ännu godare hade det varit med fetaost till istället för vanlig riven ost som inte ger så mycket smak. Den här rätten kommer vi att laga igen, en ny favorit.

Vi avslutade veckan med en citronsmakande vintersoppa med broccolipesto (på burk). Till soppan serverades tunnbrödsrullar innehållande ost och broccolipesto. En vegetarisk rätt med kidneybönor som huvudsaklig proteinkälla förutom osten. Barnen är tyvärr skeptiska till bönor vilket jag tror beror på konsistensen. Men det totala omdömet av rätten var bra. Matig och smakrik soppa.

I februari kommer vi att testa Linas Vegetariska matkasse, tyvärr bara tre middagar men jag ser verkligen fram emot att få vegetarisk inspiration!

Vill du testa till specialpris och få en fruktkasse på köpet så uppger du koden  K1470327

IMGP2726

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.