Visa mammamagen den 18 januari – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Visa mammamagen den 18 januari

Nu har även mammamagen fått en dag, den 18 januari, en viktig dag!

familjeliv har vi uppmärksammat magarna i flera omgångar men det behövs mer fokus på mammamagen, inte i första hand ur ett estetiskt perspektiv utan av den anledningen att många lider av ryggbesvär. Kunskapsnivån behöver höjas och därför tänker jag delta genom att visa min mage i mina sociala medier, hänger du med?

Läs mer på Mammamagebloggen och gå med här!
IMGP7113

Min mage feb 2013

Info från  eventet:

Mamatummy Day är ett sätt att uppmärksamma kvinnors hälsa kring graviditet. Kvinnor har rätt att få rätt råd av yrkespersoner och experter för att komma tillbaka efter en graviditet. Alltför många kvinnor får bestående problem med exempelvis mage och rygg som en följd av felaktiga råd – eller inga råd.
Vi vill även uppmärksamma problemet med diastas efter graviditet. Hur diastas kan tränas, men att vissa diastaser kräver operation för att få tillbaka full funktion. Diastas ses idag endast som skönhetsproblem i Sverige, trots att den påverkar funktionen negativt. I dag måste kvinnor bekosta ev operation privat.
Lägg ut ett foto på din mammamage den 18/1 på Facebook och Instagram – din mage idag, när du var gravid eller nyförlöst. Välj själv. Låt oss visa våra mammamagar för att skapa uppmärksamhet. Hashtag #mamatummy

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.