PT-träning i skogen – Föräldrafitness

Föräldrafitness

PT-träning i skogen

Under eftermiddagen byttes barnen ut mot träningsredskap. En PT-kund i skogen stod på agendan och med lådcykeln kunde jag köra fram vikter, gummiband, matta, träningsband och en liten present hela vägen.

IMGP1913

Personen som jag tränade fick köra:

Hög rodd, omvända flyes, djupa knäböj och baksida lår med träningsband.

Rodd och raka marklyft med skivstång (som finns i utegymmet i Vrinneviskogen)

Baksida axlar med gummiband

Rotatorkuffsövningar

Balansövningar

Olika pulshöjare (behövdes för att hålla värmen ute)

Olika magövningar för de inre magmusklerna.

 

Eftersom min klient hade gjort kejsarsnitt för tre månader blev det en hel del fokus på att stärka de inre magmusklerna. Det märks så ofta att det råder en stor okunskap bland sjukgymnaster och barnmorskor, då min klient hade fått råd om att göra sit-ups med en magmuskelseparation.

Efter att jag haft en PT-timme gör jag ett träningsupplägg och återkommer med övningarna vi kört i bild och text. Den här klienten önskade även ett upplägg för hur hon ska komma igång med löpning för att klara tjejmilen om mindre än ett år.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. K

    Hej! Vill bara säga att jag är mycket nöjd efter passet! Jag känner mig väldigt taggad att träna nu. Men jag är lite orolig över träningsvärken som lär komma imorgon. Att jag inte är i min bästa form vet jag, men att mina ben var i så dålig form blev jag förvånad över. Trappan här hemma känns som ett berg nu! Mest glad är jag över att jag nu förstår att jag inte behöver vara rädd för att ta i, så länge jag använder rätt magmuskler. Tack för idag!