Styrkepass med pilatesboll – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Styrkepass med pilatesboll

Den här kvällen fick pilatesbollen bestämma övningarna. Ibland gör jag så att jag försöker komma på så många övningar som möjligt utifrån ett eller två träningsredskap. Ett bra sätt att variera hemmaträningen och så behöver man inte heller plocka fram så mycket. Denna vecka är en lugn styrkevecka och därför väljer jag att köra igenom hela kroppen på ett pass.

Dessa övningar körde jag i tre set

Knäböj med bollen i svanken
Hamstringsinrullningar
Armhävningar med fötter på bollen
Dips med fötter på bollen
Baksida axlar med stöd på bollen
Enarmsrodd med stöd på bollen
Sittande axelpressar
Bicepscurls med överarmen på bollen
Pull-over
Plankan, på knä och sidan

Här kommer fler övningar och här kan du läsa om gravidträning och pilatesboll

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rund är också en form!

  Bra sätt att utnyttja sin fantasi. Ibland velar man (läs jag) runt för mycket på gymmet och blandar hej vilt. Det har ju sin charm också, men håller man sig som du säger till 1-2 redskap ibland, blir det nog mer variation i träningen! 🙂

 2. Föräldrafitness

  Vad glad jag blir!
  Jag kör mellan 10-12 reps, armhävningar och dips ca 15 för jag har som mål att klara 33 st innan den 18 dec.

  Jag varierar min träning även genom att köra lättare/tyngre perioder. Men tyngre perioder med färre reps tar jag om någon månad, än så länge ser jag mig som nybliven mamma.

 3. Karin

  Hej!
  Hur många repetitioner kör du på varje övning? Jag är liksom du nybliven mamma sedan 2,5mån tillbaka och tränar en hel del hemma. Man fastnar lätt och kör samma övningar från gång till gång. Därför är det så motiverande att läsa din blogg. Jag får mycket inspiration och tips på bra övningar som har gjort hemmaträningen både effektiv och rolig. Nu ska jag prova ditt pass med pilatesbollen!