Dinkelscones med kesella, valnötter och aprikoser – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Dinkelscones med kesella, valnötter och aprikoser

Jag har gjort en hel del scones i mina da´r och det här måste vara de bästa jag åstadkommit. Inte så stark bakpulversmak och de känns färska länge.

IMGP0540

För ca 8 st

1 ägg
125 g kesella
1,5 dl mjölk
1 dl valnötter (hackade)
0,5 dl aprikoser (skurna i mindre bitar)
3 dl grovt dinkelmjöl
4 dl dinkelsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver

Vallmofrön

Sätt på ugnen på 175 grader
Blanda allt ordentligt (försäkra dig om att bakpulvret och saltet blandas ut i mjölet).
Klicka deg i muffinsformar, strö över vallmofrön
Grädda 10-15 minuter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.