Aktivera sätet vid knäböj – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Aktivera sätet vid knäböj

Att rumpan “försvinner” under graviditeten kan nog de flesta hålla med om. Under graviditeten förändras hållningen, framtungheten gör att vi svankar och det bidrar till en muskelobalans. De inre magmusklerna töjs ut och försvagas, ländryggen stärks och det bidrar indirekt till att sätesmuskultauren försvagas. Det tillsammans med att de allra flesta gravida rör på sig mindre under graviditeten gör att många uppfattar att rumpan försvinner.

Jag uppfattar att många av mina klienter och mammatränande faller in med knäna vid knäböj just för att sätesmuskulaturen är försvagad och för att förhindra det kan du prova att knyta ett gummiband runt knäna eller strax ovanför och se till att gummibandet är sträckt hela tiden.

Samma knäprincip gäller vid utfall, knät ska inte falla in.

IMGP9546
– Posted using BlogPress from my iPhone

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.