Sista gravidyogapasset, tips inför förlossningen – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Sista gravidyogapasset, tips inför förlossningen

Omgång 11 av gravidyoga online med Lotusmamma bjöd på födelsevisualisering, involvering av partner och bra yogaställningar under den aktiva delen av förlossningen.

Det är fördelaktigt om jag kan röra mig fritt och vara i upprätt position under värkarbetet då ativitet ökar endorfinproduktionen, kroppens egna smärtlindring. Jag tycker att det är bra med tips på yogaställningar så jag vet vart jag “ska ta vägen” och lättare fokusera på andning än om jag bara skulle ligga ner.

Dessutom tipsade Therese om en övning för att bromsa upp värkarbetet om jag skulle tycka att det går för fort fram. Med tanke på att det gick så fort med Einar så kanske den positionen kommer till användning.

Jag uppskattar gravidyogakursen och är glad att jag gjorde den under min sista graviditet. Ett tips för alla gravida!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.