Gravidyoga omgång 10 om förlossningsförberedelser – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Gravidyoga omgång 10 om förlossningsförberedelser

Nu var det rätt många veckor sedan jag tog mig tid för gravidyoga med Lotusmamma. Igår var jag glad att jag äntligen tog tag i den näst sista omgången då det handlade en hel del om förlossningsförberedelser, något jag inte riktigt hunnit börja tänka på.

Mina två förlossningar har ju varit helt olika och jag känner mig rätt trygg och framförallt förväntansfull inför förlossningen.

Therese pratar i början av yogasessionen om att det är tre viktiga saker som spelar in inför förlossningen. Kunskap, inställning och partner. Din kropp vet hur du bäst föder ditt barn. Med Einar hann min man aldrig vara med under förlossningen (sista skedet), han fick jaga Sixten i korridoren då det gick så fort att vi inte hade tid att lämna honom till barnvakten. Men tack vare min inställning och en bra barnmorska som påminde mig om att lita på kroppen var förlossningen riktig bra!

Med Sixten tog förlossningen mååånga timmar och där var jag glad över att ha min man i närheten hela tiden. Då var jag inte lika övertygad om att jag kunde föda barn och rädslan för det okända tog över.

gravidyoga
I gårdagens yogapass utgick en del övningar från väggen, ett bra hjälpmedel att luta sig mot vid värkar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Såhär utan att veta vad jag har att vänta mig, så känns det som tankeverktygen jag fått under yogan är det som hjälpt mig mest hittills.