Träna magen efter graviditeten – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Träna magen efter graviditeten

Med 1-2 månader kvar till förlossningen börjar jag fundera en hel del på magträning efter graviditeten. Nu undviker jag att träna statiska magövningar som bidrar till stort ökat buktryck. Där ingår även armhävningar, jag ser att magen blir V-formad och det känns instabilt och obehagligt. Relaxinet tunnar ut bindväven mellan de raka bukmusklerna och jag vill inte belasta bindväven i onödan. Då kommer det att ta längre tid innan de raka bukmusklerna återfinner sin plats.

Jag återkommer i morgon med hur jag tränar magmusklerna nu i 3:e trimestern för det finns alternativ!

I sommar, när jag är nybliven mamma kommer jag att träna mycket pilatesbollövningar, övningen nedan är både en magövning och en balansövning, för att hålla balansen behöver de inre magmusklerna vara med vilket är ett smart knep att ta till. Den första tiden handlar magträning om att hitta magmusklerna igen, inte att börja planka 3 x 1 minut.

Jag har skrivit den här artikeln för Familjeliv om magträning efter förlossningen, hur och när du kan komma igång.

Magträning efter graviditeten

Det är viktigt att höften är nedanför bollen och att du pressar upp höften. Rotera långsamt från sida till sida och känn dina inre och de sneda magmusklerna jobba.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.