Test av proteinbar – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Test av proteinbar

För en tid sedan blev jag utvald att vara med i Svensk Hälsokosts testpanel. Tillsammans med 20 stycken andra hälsobloggare får jag testa och utvärdera produkter. Först ut var deras nya Core Proteinbar som finns i smakerna choklad och hallon-yoghurt. Jag köper numera sällan proteinbars för jag tycker att det är som (dyrt) godis med proteinpulver men jämfört med just godis är det ett bättre alternativ med proteinbars för mättnad och blodsocker.

En Core Protein Bar Choklad väger 57 gram och innehåller 170 kalorier och ger 20 g protein (mjölkprotein). Den innehåller 13,1 g kolhydrat (varav 7,4 g socker, alltså ca 2,5 sockerbitar) och 5,7 g fett (mättat fett).

Jämfört med andra proteinbars jag smakat tyckte jag att den i smaken choklad var mindre söt och den var riktigt god. Hallon-yoghurt var inte riktigt min smak då jag inte gillar fruktsmak på produkter som inte är frukt.

Jämfört med många andra proteinbars så innehåller Core proteinbar betydligt mindre socker och dessutom är de ett prisvärt alternativ. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.