Fråga till träningsexperten, försvårar en stark bäckenbotten förlossningen? – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Fråga till träningsexperten, försvårar en stark bäckenbotten förlossningen?

Nästan varje dag får jag in frågor att besvara på Familjeliv. Många frågor handlar om mammamagen, kostscheman och hemmaträningsprogram. Jag brukar ofta ställa följdfrågor för att kunna ge bättre svar, något jag inte skulle kunna göra lika lätt om jag var träningsexpert i en tidskrift.

En intressant fråga jag besvarade idag i form av träningsexpert löd:

Vältränad- lättare eller svårare förlossning?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rund är också en form!

  Ska jag vara helt ärlig (och förvisso helt novis) så håller jag inte med.
  Jag hade grymt starka bäckenbottsmuskler när jag skulle föda första sonen (jag hade ridit i 13 år). Och jag krystade toklänge, för han åkte ut en bit och sen “trycktes” han tillbaka in en liten bit.

  Det behöver ju inte bero på det, men… Kanske? 🙂

  1. foraldrafitness

   Vad intressant att du berättar det. Jag har själv aldrig hört talas om att musklerna inte lyckas slappna av, för enligt de studier jag sett så har man lättare att kontrollera musklerna om man är vältränad.

   Var det likadant alla förlossningarna?

   1. Rund är också en form!

    Nej, andra gick fortare och tredje kom ut på två krystvärkar… Hehe!
    Dels hade jag slutat rida då (tyvärr fanns inte tiden), men sen kanske de två tidigare hade “banat vägen”, vad vet jag. Bara funderingar och gissningar. 😉