Gravidyogakurs, första lektionen – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Gravidyogakurs, första lektionen

I kväll var det äntligen dags att avsätta tid för min första yogalektion med Lotusmamma.

I 11 veckor kommer jag att få nya yogalektioner (1 nytt pass i veckan) och efter den första omgången är jag riktigt spänd på fortsättningen. Jag är så glad att jag börjat unna mig den här egentiden!

Den första veckan är passet lugnare och fokuserar på andningstekniker och avslappning. Tanken är att man tidigt ska lära sig detta för att ju mer man tränar på att slappna av desto bättre sitter tekniken. Att slappna av är för mig verkligen en träningssak och jag behöver träna på att inte göra något, bara andas och känna efter hur kroppen mår.

Yoga Nidra/avslappningsdelen är lång, över 20 minuter men tack vare att Therese guidar mig genom den delen flyger tiden iväg. Jag tycker att det är mycket lättare att slappna av då instruktören talar. Så fort det blir tyst vill mina tankar fara iväg.

Förutom avslappningen gillade jag några självmassageövningar som Therese lär ut. Fotmassage är välbehövligt med den ökande tyngden.

Den här yogakursen går inte att jämföra med en yogavideo då jag har möjlighet att ställa frågor till Therese, dessutom är Therese intresserad av vem jag är och mina förväntningar på kursen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.