Mitt “nyårslöfte” 2013 – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Mitt “nyårslöfte” 2013

Det var inte länge sedan jag förkastade nyårslöften eftersom de sällan hålls. Jag kan förstå att en rökare vill ha ett speciellt datum att hänga upp sig på för att kunna trappa ner. Men i mitt fall handlar det mer om ekonomi/utbud och inte att jag behöver ladda mentalt. Så fr o m imorse började jag mitt “nyårslöfte”, jag ska äta ännu mer ekologisk mat. Det är alltid lättare att göra en livsstilsförändring genom att lägga till något istället för att ta bort.

Kaffe, mjölkprodukter, ägg, citroner och bananer köper jag alltid eko men enligt den här trevliga och lärorika bloggen borde jag även köpa ekologiska potatis då dessa fyra livsmedel/livsmedelsgrupper har enormt stor miljöpåverkan.

Potatis är ju ett billigt livsmedel så även om det kostar mer med ekologiskt odlad potatis blir det inte dyrt.

Ett annat livsmedel som jag tycker är viktigt att köpa ekologiskt är russin, giftet blir väldigt koncentrerat i russin då vattnet är borta.

20121229-080443.jpg

På hotellet erbjöds en frukostbuffé med många ekologiska alternativ.

20121229-080500.jpg

I nya mysoveraller. Jag försöker att få pojkarna att välja trapporna men det är så roligt att trycka på hissknappar och känna suget i magen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rund är också en form!

  Jag köper också mycket ekologiskt.
  Men samtidigt tycker jag att det är så mycket annat som gör mat till BRA mat.

  Närproducerade ägg (grannens) är t.ex. inte ekologiska eller kravmärkta enligt konstens alla regler, men bra ändå tycker jag. 🙂

  1. foraldrafitness

   Jag håller med, mina föräldrars höns ha börjat producera ägg och det känns verkligen bra att äta dem. Däremot skulle jag aldrig vilja äta fåren, fast jag gillar lamm. De har ju ett namn!

 2. Malin

  Har också hört det där med potatis, men har aldrig lyckats hitta ekologisk potatis i en vanlig affär. Närodlad, ja. Men ekologisk? Nä, inte så det står i allafall. Tips?