Nya kostråd, expertintervju och adrenalin – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Nya kostråd, expertintervju och adrenalin

Onsdag innebär jobba med företaget, men idag blir det inte lika mycket gjort då jag har sällskap av mina söner. Egentligen skulle vi åkt på en resa som skjuts på framtiden och eftersom vi hade meddelat förskolan redan om ledighet så stannar vi hemma.

På morgonen var vi till den lokala butiken för att fylla på fruktskafferiet och som bilderna avslöjar kunde det gå hur som helst, en varsin kundvagn bakom snabba fötter och flinka fingrar! Jag har ofta höga förväntningar på pojkarna (-:

20120829-095144.jpg

Sixtens språk har verkligen förbättrats den senaste tiden och det är kul att lyssna på honom , idag frågade han en gnällande Einar om vad problemet är? Sen menade han på att han skulle gå in i huset och lägga sig, jag är alldeles trött! Vet inte om han syftade på brorsan…

Inom kort lanseras de nya nordiska kostråden och den (stora?) skillnaden är att man numera fokuserar mer på att fettet och kolhydraterna ska vara av god kvalitet. Nu ska man inte vara lika rädd för fett av rätt sort (enkel- och fleromättat). Jag tycker inte att man tidigare ( för 10 år sedan) förespråkat för vilka kolhydrater eller fetter som helst, så länge jag varit intresserad av kostråd har man rek fibrer och omättat fett. Däremot uppfattade jag att man numera vågar rek. mer fett och protein och att kolhydraterna trots allt ger energi som i slutändan (om vi inte tränar bort dem) bidrar till övervikt.

Om en stund kommer jag att bli intervjuad för Familjeliv, min första telefonintevju så det känns lite pirrigt. Det är mycket enklare att besvara frågor via mail. Intervjun ska handla om mammamagen som en fortsättning till forumet och tävlingen som jag hade i våras.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.