Motion på jobbet – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Motion på jobbet

Många har ett stillasittande jobb och i DN kan man läsa om ett nytt sätt att få in motion på arbetstid.

Personligen har jag svårt att göra datorarbete samtidigt som jag går på ett löpband. Jag kan inte göra två saker samtidigt.

Många arbetsplatser erbjuder sina anställda en friskvårdstimme men huruvida den används av alla diskuterade vi mycket under min hälsopedagogsutbildning. Det är framförallt de invigda som utnyttjar den förmånen. Det behövs något annat för att locka de som inte kommit igång med träningen. Utmaningar, belöningar och aktiviteter tillsammans med sina kollegor (där man peppar varandra) tror jag mer på.

Jag har börjat en ny vana som jag hoppas ska bli varaktig, 30 minuters lunchpromenad. Det är mitt energipiller.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Jag försöker ta mig ut på en 3km promenix på min lunchrast 4/5 dagar i veckan. Framförallt nu när det är ok väder! Inte lika kul att pulsa i snö och blask 😉