Pizza i dagarna 5 – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Pizza i dagarna 5

Den här veckan har jag ätit pizza 5 dagar på raken, först beställde vi hem pizza två dagar för att inte använda köket under visningsdagarna och därefter har mina duktiga elever haft pizzatävling på skolan. Eleverna har fått komponera ihop egna pizzarecept och sedan har mentorerna bjudits in för att provsmaka och utse den godaste pizzan.

Jag är stolt över mina elever, som verkligen lyckades med riktigt goda pizzor, min favorit var en nytänkande vegetarisk pizza med avokado på. Skulle aldrig kommit på tanken själv, men det blev riktigt gott.

Så här såg det ut på lärarnas tallrikar, det var många mätta magar.

Den vanligaste frågan en HKK lärare får är nog: När får vi göra kladdkaka? Jag brukar svara, du får göra så mycket kladdkaka du vill, hemma.

Men under tävlingen fick eleverna även tävla i dessert.

4 goda desserter, efter dessa var lärarna ännu mättare…

Hallonkladdkaka, chokladmousse, pannacotta med mynta och high hat cupcake.

 

Mentorerna var nära till tårarna, det märktes att eleverna tyckte det var roligt att visa upp sina kunskaper.

Pizza är för många ohälsosam mat, men jag göra alltid min botten tunn och använder grövre mjöl, har mycket tomatsås, grönsaker och proteinrika pålägg (räkor, tonfisk, lax) samt minimalt med ost.

För mig är hemmagjord pizza bra mat, problemet är dock att jag alltid äter för mycket och därför grundar jag med en god pizzasallad utan några större mängder olivolja.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.