Träningsexpert & Trapetziusstretch – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Träningsexpert & Trapetziusstretch

Som Familjelivs träningexpert svarar jag på frågor i ett expertforum. Svaren ska vara korta och lättförståliga. Ibland kan det vara svårt att förklara övningar så här har jag gjort ett inlägg för jag tror att fler har nytta av, två stretchövningar för trapetzius, en muskel som sitter på övre delen av ryggen/mellanskulderbladen.

När mina barn var yngre så blev jag extra trött i det hör området av allt bärande.

Övre delen av musklen stretchar du såhär genom att luta huvudet åt sidan, prova även att titta ner mot armhålan som variation. Om du inte känner något kan du lätt trycka ned huvudet mot axeln.

Mellersta delen stretchar du enkelt som bilden ovan visar.

Sitt och greppa utsidan på motstående fot med handen. Håll armen rak och tryck framåt med foten. Upplev en förlängning över skulderbladet.

Prova även att ha raka ben, tar lite annorlunda
En fördel med att vara träningsexpert är att det alltid finns blogginspiration.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fia

  Superbra å inspirerande blogg! 🙂
  Angående din översta bild/stretchövning: jag gick en ledarutbildning 2008 å då fick vi lära oss nytt att man inte skulle hålla ut handen (så skulle man göra innan), för att då stretchas det längre neråt armen och inte vid nacken, som ju är meningen. (vill man att det ska kännas mer kan man hjälpa till med handen på huvudet) Är det något du hört?

  1. foraldrafitness

   Tack för din kommentar! Det har jag missat, jag känner ingen skillnad men jag vet å andra sidan hur det ska kännas, så det kan säkert vara skillnad om man inte har den kunskapen.

   1. Fia

    Det är iof om man spänner armen samtidigt som det blir skillnad. Om man bara tar upp handen men slappnar av i armen så blir det ingen skillnad. Testade nu. 🙂 Är ju svårt att veta hur folk gör, man ser ju inte det direkt… Gör troligen ingen betydande skillnad. Men ser så många som gör det så undrade väl om de kommit på nåt nytt igen sen jag lärde mig…

    En annan grej, vad för motionsledare är du utbildad till?

    Btw nu har jag lagt upp din blogg som länk på min blogg. 🙂
    Fortsatt trevlig helg!
    /Fia