Föräldraledig = tid att träna!? – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Föräldraledig = tid att träna!?

Den här veckan har jag sportlov vilket innebär mer tid att jobba med företaget. Einar och jag är hemma själva medans Sixten är ett par timmar på förskolan. Det finns fördelar med att stiga upp vid sex, “vi” har hunnit träna, blogga, varit hos läkaren, handla, och ätit lunch fast klockan bara är 11. Einar är inte så förstjust i att jag sitter framför datorn, men det är desto roligare att träna med mig.

Idag varvade vi styrkeövningar som rodd, chins, armhävningar, flyes på pilatesboll med konditionshöjande övningar (hopprep, upphopp i trappan, burpees, mountainclimber, kb-swing). Till uppvärmning blev det den yogainspirerande uppvärmning som jag kört på mina Mammapilatespass. 30 minuter tog passet och det känns i kroppen.

Jag tycker att det är ganska lätt att få in korta träningspass under föräldraledigheten, när jag var föräldraledig på riktigt såg jag till att få träningen gjord tidigt på dagen samt involverade Einar så gott det gick. Jag tänkte inte så mycket utan satte bara igång och kände mig mycket piggare efteråt.

Nu när jag jobbar är det inte lika lätt för mig eftersom jag är kvällstrött.

41 graders feber men ändå så pigg, vi måste vända upp och ner på alla stolarna hemma!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristine Brosjö

  Hej,
  Jag kanske stör er konversation men jag behöver just era (träningsintresserade föräldrar) åsikter om min uppfinning. Uppfinningen kommer att göra det möjligt att jogga eller gå stavgång med en vanlig barnvagn.
  Hjälp mig gärna genom att svara på några korta frågor som finns på denna länk: http://questionpro.com/t/ABsWsZMoe3

  Hälsningar, Kristine

 2. Emelie

  Min son är också 14månader och en riktig härmapa. Gör jag knäböj, gör han likadant 🙂
  Sen att man får lite extra vikt när man gör båten och plankan är bara bra tycker jag. 🙂

 3. Sofia - ett battre du

  Nu jobbar ju jag förvisso men tränar hemma väldigt mycket. Lillan är 14 månader och att träna med henne vaken är knappt att föredra då hon är överallt och hela tiden gör saker som hon inte “får” göra så i så fall skulle man få springa efter henne hela tiden, bättre att passa på tycker jag då hon sover. Men jag gillar tanken att aktivera barnen i träningen och att de från start får en sund syn på det där med träning. Annat var det när hon var mindre och inte hade lärt sig krypa då tyckte hon det var jättekul att ligga och kolla på mig när jag tränade.