Frukt- och proteinmuffins – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Frukt- och proteinmuffins

Innan zumbadansen åt pojkarna och jag frukt- och proteinmuffins. Istället för proteinpulver använder jag ekologiskt sojamjöl som innehåller mer protein än vanligt vetemjöl. Jag utgick från ett standardmuffinsrecept och bytte ut vetemjölet mot sojamjöl, hälften av sockret och fettet mot en banan och ett extra ägg. Jag tillsatte fryst exotisk frukt för smakens skull. Pojkarna åt med god aptit!

 

Här kan du läsa varför jag tar det säkra före det osäkra och väljer ekologiskt sojamjöl.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Inser att min första kommentar går att misstolka. Jag ville poängtera att du valt ekologiskt och därmed gjort ett informerat val.

  1. föräldrafitness

   Jag har försökt hitta mer fakta om soja och det som man med säkerhet vet är att soja sänker kolesterolhalten i blodet och därmed förebygger hjärtsjukdom. Samtidigt råder delade meningar om huruvida soja påverkar oss hormonellt.

   Fytoöstrogener är inte lika potenta som östrogener i kroppen och det finns inget som tyder på att fytoöstrogener skulle ha samma hormonpåverkan som östrogen i kroppen. Fytoöstrogener som dadzein och genestein som finns i soja kan binda till samma receptor som östrogen, men man får då endast en väldigt svag hormonrespons. För en vegan utgör ofta soja en viktigt del och jag skulle i nuläget råda en vegan till att fortsätta med sojaprodukter. Men vad jag skulle rek är att undvika soja som inte är ekologisk eftersom den kan vara genmodifierad och vi vet inte i nuläget hur detta påverkar kroppen.

 2. Maria

  Hej,
  läser på din blogg ibland men brukar inte kommentera.
  Hajade dock till när jag läser att du använder sojamjöl och väljer ekologiskt. Jag har hört att det finns andra negativa hälsoaspekter med soja, tex att det stör hormonerna, och har därför valt bort det. Men jag är inte dietist… Vad tror du?

   1. Maria

    Nej, jag tänkte på fytoöstrogener. Jag har hört att kvinnor i Japan inte lider av övergångsbesvär på samma sätt som kvinnor i väst och detta skulle vara pga sojan.