Trött och träna? – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Trött och träna?

image

Inatt höll stormen hela familjen vaken, men nu har det lugnat ner sig! Trötthet känns som ett nödvändigt ont för en småbarnsförälder och det är ett återkommande tema i den här bloggen.

 Jag fick frågan om det verkligen är vettigt att träna då man är trött och svaret är: det beror på vad du tänkt träna. Jag skulle inte rekommendera att springa i väldigt kuperad terräng, risken är ju större för skador då man är trött. Jag skulle inte heller träna något som kräver stor att min balans är på topp. Är man trött är det svårare för kroppen att återhämta sig och du kan behöva vila längre mellan tunga träningspass.

Jag tränar även om jag är trött men då sänker jag kraven, det är bättre med en rask promenad än ingen aktivitet alls. Sen kan det finnas dagar då jag är så trött att jag inte ens orkar tänka på träning och då kan det ju vara smart att vila helt. Men effekten av träning blir att jag piggnar till av frisk luft och motion, så det brukar jag ha i baktanke då det känns omotiverat.

Hur tänker du? Tränar du när du är trött?

Dagens träningspass har bestått av städning, bland det tråkigaste jag vet men jag brukar låtsas att jag får betalt. För varje intensiv städningstimme har jag tjänat ihop en viss summa att shoppa för. Den här månaden är tyvärr timpenningen ganska låg, januari är verkligen en fattig månad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.