Nyårslöfte, inget för mig! – Föräldrafitness

Föräldrafitness

Nyårslöfte, inget för mig!

image

Vid den här tiden på året brukar jag alltid fundera på ett nyårslöfte. Jag gillar att planera och just nyårslöften får mig att bli extra taggad, nu ska det bli ändring! Det allra vanligaste nyårslöftet genom åren har varit att sluta äta godis. Det brukar funka bra ett par veckor men sedan “glömmer” jag bort mitt löfte.

Vad jag lärt mig är att det inte fungerar för mig att sluta med något utan det är bättre att lägga till något istället. Så istället för att köpa lösgodis på fredagarna, började jag att köpa kvalitetsostar, mörk choklad och frukt. Jag får säkert i mig mer kcal men jag slipper de snabba kolhydraterna (som gör att jag nästan känner mig bakis dagen efter), onödigt många färgämnen och tillsatser. Men den stora skillnaden är att jag äter osten långsammare och därmed känner när jag blir mätt, har jag en lösgodispåse framför mig (som alltid är alldeles för full) så äter jag tills den är slut, det går av bara farten.

Ska du förändra något är det alltid lättare att lägga till något som att äta mer grönsaker eller promenera mer istället för att sluta med något, det blir för drastiskt.

I år blir det inga nyårslöften, har inte hunnit tänka på dem till imorgon. Nästa år är min föräldraledighet slut så jag ska först och främst vänja mig vid den förändringen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.